מה לרווחה נפשית  ולהצלחה בארגונים?

בשנים הארונות עולה שיח חדש בתחום העבודה, והוא שיח האושר והרווחה הנפשית של העובדים והמנהלים. למה זה מעניין את הארגונים וכיצד זה יכול לתרום להם?


מחקרים אחרונים שנעשו בארה"ב מצביעים כי 70% מהעובדים מציינים, בהקשר לרווחה הנפשית שלהם בעבודה, כי הם רב הזמן "במצב של "מסתדרים או מתמודדים"  (במקום להיות  במצב של שגשוג או הגשמה)

בהינתן שאנו נמצאים בממוצע כמחצית משעות העירות שלנו בעבודה ושלרווחה הנפשית יש השפעה ישירה על פרודוקטיביות בעבודה, הרבה ארגונים מתחילים לעשות חשיבה מחודשת על הנושא.

מרטין סליגמן, "אבי הפסיכולוגיה החיובית ", מציין חמישה מרכיבים מדידים וברי אימון אשר משפיעים מאוד על תחושת האושר והרווחה הנפשית.  מרכיבים אלו הוגדרו כמודל  PERMA  -

Positive Emotions רגשות חיוביים

Engagement - מעורבות

Relationships - מערכות יחסים

Meaning - משמעות 

Accomplishments - הישגים

ע"פי סליגמן, בדיוק כפי שאנשים מתרגלים ועובדים קשה על מנת לפתח את השרירים בגוף  גם את מרכיבי האושר נתן לפתח באמצעות תרגול אישי והתערבויות חיוביות בארגונים.

בסופו של יום, עובדים אשר מרגישים רגשות חיוביים במקום עבודתם, נמצאים במערכות יחסים טובות, בעלי משמעות והישגים וחשים כי הם נמצאים במקום הנכון – הם עובדים בעלי מוטיבציה גבוהה, רמת שחיקה נמוכה ופרודוקטיביות גבוהה



כדי לקבל הבנה טובה יותר ניתן לצפות בהרצאתו של מרטין סליגמן בטד 

https://www.ted.com/talks/martin_seligman_on_the_state_of_psychology?language=he#t-280180