עולם העבודה מאפשר היום, יותר מתמיד, לעבוד מכל מקום. לצד היתרונות הרבים, יש שעלולים לחוות את זה גם כמקור ללחץ, בשל העובדה שלא ניתן באמת להתנתק מיום העבודה.
ד"ר טימוטי שארפ, ממכון האושר באוסטרליה מציע שבעה צעדים לאיך להתנתק מהעבודה ללא רגשות אשם. אני קוראת לזה: "7 צעדים להתנתק מהעבודה ולהישאר בחיים".
1. צעד ראשון הוא להבין למה חשוב להתנתק: למען הבריאות שלך, הרווחה הנפשית, הפרודוקטיביות והביצועים. שאל את המקצוענים בתחום הספורט, הם יסבירו לך שהמנוחה חשובה לא פחות מהאימון.
2. הגדר לך נקודה בדרך שבין העבודה לבית, שממנה והלאה אתה הופך מעובד לבעל, אמא/אבא, חבר או כל דמות אחרת.
3. תלמד להירגע בדרך שלך, אם זה באמצעות: יוגה, מדיטציה, מיינדפולנס או כל שיטה אחרת שמתאימה לך. מחקרים הוכיחו שמי שמתרגל הירגעות באופן קבוע, הוא בריא ושמח יותר.
4. תזכיר לעצמך את הערך של הרכיבים בחיים שלך שאינם קשורים לחיי העבודה. אומנם העבודה מספקת הרבה פעמים גירויים, משמעות, וקשרים אבל חשוב לא פחות להעריך את המשפחה, החברים ופעילויות חברתיות מהנות.
5. ארגן לעצמך זמנים "נקיים מטכנולוגיה" - תחליט מתי אתה לא מעוניין להשתמש במכשיר הסלולרי ותפתח משמעת עצמית בנושא. לדוגמא, בארוחת הערב או במהלך הסוף שבוע תחליט על התנתקות לזמן מה.
6. תתחיל בקטן ומשם תתפתח -אין צורך להתנתק מהטכנולוגיה לגמרי אבל אפשר להתחיל בניסיון קצר ולאט לאט להרחיב את טווח הזמנים.
7. תגייס את הסובבים אותך לתמוך ברעיון ההתנתקות. לדוגמא דבר עם המנהל והחברים לעבודה ותחליטו על שעות מסויימות שאחריהן לא עונים למיילים (אלא אם יש משהו בהול) .
למאמר מתוך HEALTHY LIFE BLOG
https://www.hif.com.au/blog/mental-health/7-ways-to-switch-off-from-work-without-feeling-guilty